Søg i denne blog

mandag den 14. april 2014

Min vikinge-kjole in the making - part 2

Det var en længere proces at lave selekjolen - i første omgang skulle kjolen konstrueres af 4 stykker uld-stof. Men endte med at blive syet af det dobbelte - nemlig 8 stykker. Da jeg havde syet kjolen færdig af de 4 stykker og prøvede den ovenpå underkjolen synes jeg at den havde for lidt vidde i bunden og den var lidt for flaskeformet. Jeg havde jo taget højde for min brede numse i mit mønster, men det duede ikke i praksis.





Løsningen var så at klippe kjolen op, fra bund til top, for og bag i en trekant - med spidsen nedad og indsætte yderligere 2 stykker stof. Nu fik kjolen den ønskede vidde, men der var stadig lidt problemer med flaskeformen og jeg måtte klippe lidt yderligere og rette linjerne lidt ud. Jeg synes selv at resultatet er blevet ganske fint.



Jeg har forresten lige bestilt nogle vævede pyntebånd som skal syes på - Egentlig burde det have været nogle flotte brikvævede nogen - men jeg har ikke tiden til at væve dem selv og min pengepung vil ikke være tilfreds med at betale for de bekostelige hjemmelavede bånd - og så må man nøjes.



Nu mangler jeg bare at finde nogle skålspænder til at lukke og holde selerne på plads så jeg ikke skal nøjes med sikkerhedsnåle.




fredag den 11. april 2014

Min vikinge-kjole in the making - part 1

Jeg har nu fået færdiggjort den første kjole, min underkjole af hør. Det var faktisk ikke så besværligt at sy den, men det krævede lidt forarbejde med at tage mål og regne ud ifht den opskrift jeg har brugt og ikke mindst at tegne op og klippe ud. Jeg havde lidt udfordringer med at få syet kilerne pænt i spidserne, men blev til sidst enig med mig selv om at der sikkert også var dovne og mindre dygtige vikinge-koner dengang og "lidt sjusk" godt kan accepteres.





















Jeg var på biblioteket tidligere idag og lånte nogle  bøger om brodering- det er ikke noget jeg nogensinde har gjort i - i hvert fald ikke mere end de korssting man lærte at lave i folkeskolens håndarbejdstimer.
Jeg har nemlig i min søgen efter inspiration fundet flere flotte hjemmelavede dragter med fine broderier på og besluttede mig for at afprøve det - Jeg har startet lidt i det nemme og resultatet af flere timers nørklen er blevet ganske flot.

Sildebenssting


Jeg har også lånt nogle bøger om brikvævning så man kan lave fine bånd - de koster en formue hvis man skal købe andres hjemmevævede bånd og jeg må nok indse at håndværket ikke når at blive tillært inden dragten skal være færdig - men absolut noget jeg skal prøve at arbejde videre med ved lejlighed.


Billedet af brikvæven er lånt fra denne blog: froekenenogbaronen.blogspot.dk






onsdag den 9. april 2014

Vikingetid, min temafest

Ja nu går arbejdet så småt i gang med den intensive del af planlægningen af min årlige temafest. Hvert år afholder jeg en stor fest for mine nærmeste venner og familie (en lillesøster) en lille tro skare af gengangere og ofte også et par nye ansigter. For en del år siden afholdte jeg mit første melodigrandprix-arrangement, ikke så meget fordi jeg går så meget op i selve showet, men det var dengang en god anledning og sidenhen også en afgørende faktor for festens tema. Sidste år vandt Danmark og  vi er derfor showets værter i år. Temaet skulle derfor afspejle noget dansk og synes ikke, ligesom sidste år, at det bare skulle være "Danmark" (Sverige). Derfor har jeg valgt at temaet d. 10. Maj skal være "Vikingetiden".




Jeg har selvfølgelig haft næsten et helt år til at finde rekvisitter osv. Og lidt er der da også blevet samlet ind. Jeg har bl.a hentet nogle fyrretræsborde og en enkelt bænk som skal være rammen om min middag. Derudover har jeg taget kontakt til historicum.eu , som bl.a lejer service ud, og lavet en aftale om at få leveret tallerkener, krus, lysestager osv. så vi kan få en "tæt på" autentisk aften.


Dette er et eksempel på lejeservice fra historicum.eu


Der er bestilt og leveret 9m hørstof og jeg har sat mig for at sy en forholdsvis historisk korrekt kjole, men gør naturligvis brug af nutidige redskaber - om Jacobs kostume bliver lige så autentisk har jeg ikke helt besluttet mig for endnu.



Som indskudt bemærkning kan jeg forresten fortælle at jeg er meget imponeret over hvor dygtige skrædderne har været til at udnytte stoffet så hver en millimeter af stof er blevet anvendt.

Derudover har jeg leget lidt med ideen om at lave maden over bål - men det er heller ikke en fast beslutning endnu, det kommer lidt an på menuens kompleksitet.

Der vil undervejs indtil 10. Maj blive blogget omkring udviklingen af min fest - følg med og lad dig inspirere :)